Tweejaarlijkse NVMO-prijs Beste Proefschrift 2018

De NVMO reikt sinds 2010 de tweejaarlijkse NVMO Prijs voor het Beste Proefschrift op het gebied van het medisch onderwijs uit. Met medisch onderwijs wordt gedoeld op onderwijs in de gezondheidszorg én diergeneeskunde. In november 2018 zal deze prijs voor de vijfde maal uitgereikt worden.

De jury is als volgt samengesteld:

em.prof.dr. Dirk Ruiter (Radboudumc Nijmegen), voorzitter
dr. Carrie Chen, winnaar 2016 (Georgetown University USA)
prof.dr. Friedo Dekker (LUMC Leiden)
prof.dr. Alice Fornari (Hofstra Northwell School of Medicine, New York, USA)
prof.dr. Lambert Schuwirth (Flinders University, Adelaide, Australia)

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 1.500,- euro en een oorkonde.

De (co-)promotoren worden van harte uitnodigen na te gaan wie van hun promovendi van 2016 en 2017 in aanmerking kunnen komen voor de NVMO-prijs voor het Beste Proefschrift medisch onderwijs en hen op de hoogte te stellen van de mogelijkheid om mee te dingen. Belanghebbenden worden verzocht om vóór 1 april 2018 vier exemplaren van het proefschrift, alsmede een PDF-versie per email, naar de jury toe te sturen, voorzien van een aanbevelingsbrief in het Engels van een promotor of co-promotor. Dat kan naar:

Radboud Universitair Medisch Centrum
t.a.v. Annemiek de Croon-Linders
109 Anatomie
Postbus 9101
6500 HB Nijmegen

E-mailadres: Annemieke.deCroon-Linders@radboudumc.nl

Criteria voor deelname zijn de volgende: de kandidaat moet gepromoveerd zijn aan een Nederlandse of Vlaamse universiteit tussen 1 januari 2016 en 31 december 2017 en moet minimaal twee jaar lid zijn van de NVMO. De begeleidende promotores moeten betrokken zijn bij de ontwikkeling van het medisch onderwijs en tenminste één daarvan moet minimaal twee jaar lid zijn van de NVMO.

De shortlist van genomineerden zal in september 2018 worden gepresenteerd. De winnaar wordt tijdens het NVMO Congres in november 2018 bekendgemaakt. Dan wordt ook de prijs uitgereikt.

Namens de jury NVMO Prijs Beste Proefschrift,

Em.prof.dr. Dirk Ruiter,
voorzitter jury NVMO Prijs Beste Proefschrift 2018